maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kesän uuden animut

Tältä näyttävät omat valintani kesän animetarjonnalta.

Arcana Famiglia -La Storia della Arcana Famiglia-

Katsottu 1/12.

Käänteishaaremi mafiapiireissä ei kuulosta lainkaann hullummalta. Komeita poikia mustissa puvuissa - mmmm~ minä pakastan.

Olen katsonut muistaakseni vain yhden käänteishaaremin, UtaPrincen. Viimekauden Hiiro no Kakeraa en jaksanut katsoa paria jaksoa enempää, sellaista scheisseä oli: kaikki hahmot niin stereotyyppisiä, juoni oli tylsä ja ne järkyttävän huonosti tietokoneanimoidut hirviöt metsässä tekivät oikein pahaa. Arcana Famiglian ensimmäinen jakso lupaili hieman parempaa.

Ensimmäinen jakso oli minusta mainio. Olin ennen ennakkoluuloinen vain trailerin nähtyäni, mutta animen aloitusjaksosta tykkäsin. Kuulin naurettavia valituksia animen ulkonäöstä, mutta minä en nähnyt siinä mitään vikaa: se oli hyvää keskivertoa ja hahmodesignit ovat todella kivat.

Sitten sisällöstä. Arcana Famiglian jäsenten voimat vaikuttavat minusta kiinnostavilta ja Felicitàlla oli enemmän munaa kuin normaalilla käänteishaaremipäähenkilöllä. Tämä tulee kyllä muuttumaan - punastelu paljasti asian. Haaremista itse kiinnostuin eniten Debitosta ja Lucasta. Haaremin alfaurokset Libertà ja Nova vaikuttivat ehkä vähän tylsiltä: Nova ärsytti minua suuresti ja Libertà on nyt vain niin tyypillinen päähenkilö. Lopuista miehistä Pace oli ihan ok, Jolly tajuttoman tylsä "muka-cool" -hahmo ja Dante - siis sekin kuuluu tähän haaremiin vai...? O__O

Summa summarum: Tykkäsin, mutta käänteishaaremit (varsinkaan juuri nämä peleihin perustuvat) eivät vain menesty. Aion kyllä jatkaa katsomista.

Jinrui wa Suitai Shimashita

Katsottu 1/12.

Tämä on hyvin hämärä tapaus. Jinrui wa Suitai Shimashita, lyhyesti "Jintai", näyttää todella nätiltä pastelliväreineen ja söpöine hahmoineen. Luulin tätä ensin hieman ontoksi tapaukseksi, mutta animen päähenkilön, Watashin, sisäiset nokkelat dialogit kuitenkin toivat mieleen jopa Bakemonogatarin tai jonkin muun erikoisemman tapauksen.

Tulevaisuudessa ihmiskunta on vähentynyt merkittävästi ja pienien, viisaiden keijujen määrä ylittää jo ihmiset. Watashi toimii välikätenä ihmisten ja keijujen välillä.
Ensimmäinen jakso oli vähän sekalainen, enkä ymmärtänyt kaikkea. Ruokapulasta ja keijujen tehtaasta ainakin puhuttiin. Kyseinen tehdas jäi vielä ihmetykseksi. Itsemurhaleipä oli kyllä aivan mahtava.

Minusta Jintai vaikuttaa ihan kivalta. Watashi on oikein kiva päähenkilö, johon on helppo samaistua. Pienet keijut ovat joko todella söpöjä tai todella ärsyttäviä, ja ainakin näin aluksi taitaa mittari kallistua söpöyden puolelle: samaa hullun söpöä ilmettä naamallaan pitävät keijut latelevat suustaan karuja totuuksia ja hamuavat makeisia.

Summa summarum: Jintai vaikuttaa jännältä tapaukselta, todellakin jatkan katsomista.


Tari Tari

Katsottu 1/13.

Vaikka anime on varustettu aikamoisilla Hanasaku Iroha -fiboilla, ei se kerro kylpylä-majatalossa työskentelevistä tytöistä vaan musiikkikerhosta. Ja tottakai sanan "musiikkikerho" kuultuaan ajattelee heti ensimmäisenä K-ON!ia, mutta Tarissa on mukana myös poikia (Oooh). Muuten en varmaan olisi jaksanut kiinnostua koko sarjasta.

HanaIro-fibat kyllä lupaavat hyvää, sillä anime näyttää yhtä nätiltä ja miljöö myös. Päähenkilöiden opinahjokin vaikuttaa mielenkiintoisemmalta kuin normaali koulu. Tuskin aivan HanaIron tasolle tulee nousemaan, mutta ihan hyvältä vaikuttaa.

En tiedä mitä mieltä tälläisestä animesta pitäisi olla. Ihan kivalta vaikuttaa, mutta en osaa fanittaa tälläisiä. Liikaa tyttöjä :'D Pojista puheenollen; Wien on oikein mahtava tapaus.

Summa summarum: Ulkopuoli on kunnossa, mutta entä sisältö? Kiinnostava on, tulen kyllä katsomaan loppuun asti.

Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi.

Katsottu 1/?.

Anime perustuu sataan Heian-kauden rakkausrunoon. Ensimmäisessä jaksossa kerrottiin kahden runon tarina, jotka liittyivät toisiinsa.

Yksinkertainen (mutta nätti) animaatio ja lyhyet tarinat eivät ainakaan minua saaneet vielä liikuttumaan, mutta eivät ne huonoja olleet. En kyllä tajua pätkääkään mistään runoudesta, mutta en ole turhan paljon katsonut romanttisia animeita, joten siksi Uta Koi pääsi mukaan.
Vaikka vanhojen rakkausrunojen olettaisi olevan vakavia, on Uta Koissa mukavasti huumoria.

Niin kuin jo mainitsin, tykkään animen ulkonäöstä. Hahmodesignit ovat yksinkertaiset, mutta värimaailma ja taustat ovat upeita. Muistuttaa jotenkin Katanagataria (jota en ole vielä kyllä ehtinyt katsomaan).

Summa summarum: Vähän erilainen anime, mutta katsotaan nyt kuinka kauan tätä jaksaa seurata kyllästymättä.


Kokoro Connect


Katsottu 1/13.

Kehojen vaihtaminen kuulosti loistavalta idealta (varsinkin kun satun katselemaan Secret Gardenia parhaillaan), mutta ensimmäinen jakso tuotti suuren pettymyksen.

Kaikki hahmot ovat tylsiä tai vastenmielisiä. Pervo tyttö, äkäinen tyttö, tylsä poika, toinen tylsä poika ja vielä yksi tylsä tyttö. Vaikka hahmodesignit ovat K-ON!ista tuttuja, on animaation laatu huonoa.

Failit moe-elementit ja muu turha eivät oikein kiinnosta, ääninäyttely oli aika keskinkertaista, eikä sarja todellakaan herättänt minussa innostusta.

Summa summarum: Kauden pettymys. En jaksa katsoa pelkkää pervoilufanserviceä, droppaan sarjan jollei pian synny kunnon komediaa.


Natsuyuki Rendezvous

Katsottu 1/11.

NoitaminA teki sen taas. Viime kaudella Sakamichi ja nyt tämä. AsdfghjkllsjdgasjaskGAH.

Viimeinen muttei vähäisin. Tätä sarjaa olen odotellut pisimpään ja ensimmäinen jakso todellakin oli sen arvoinen. Juoni on mitä herkullisin: Hazuki on ollut jo kauan ihastunut läheisen kukkakaupan myyjään, Rokkaan. Aloitettuaan osa-aikatyöt kaupassa hän tapaa Rokkan edesmenneen sulhasen, Atsushin (jota Rokka ei ole vielä pystynyt unohtamaan), joka liikkuu aaveena ympäri kukkakauppaa ja yläkerran asuntoa. Hazuki on ainoa, joka näkee Atsushin. Kummallinen kolmiodraama saa alkunsa.

Koska alkuperäismanga on vain neljän tankoubonin pituinen, mahdutetaan koko tarina varmaan näihin 11 jaksoon. Sen luulisi onnistuvan paremmin kuin 9:än, joten hyvältä näyttää.
Ja hyvältä tosiaakin näyttää. Natsuyukissa ei ole erityisen paljon liikettä, mutta nekin on animoitu hyvin. Ja hahmodesignit ovat ihanat. Puhumattakaan kauniista OP-animaatiosta.

Summa summarum: Tästä tulee vielä upea sarja! Aivan varmasti katson loppuun asti!

Kevätkaudelta jatkuivat vielä Kuroko no Basket, Uchuu Kyoudai ja Hyouka, jotka kaikki aion kyllä seurata loppuun asti. Kuroko no Basket on loistava, paljon parempi kuin mitä ajattelin ensimmäisestä jaksosta. Uchuu Kyoudai on välillä hieman tylsä, mutta tulevat tapahtumat kiinnostavat. Hyoukaa taas jaksaisi katsoa pelkästään upean animoinnin takia, mutta ei juonikaan ihan huono ole. Mutta kaiken kaikkiaan kesäkaudelta löytyikin siis oikein kivoja sarjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti