torstai 26. heinäkuuta 2012

Leffoja Aasiasta, osa 1/4: romanttisia draamoja

No joo, otsikko kertookin kaiken. Jonkin verran on nyt tullut katseltua elokuvia, ja tahdon jakaa mielipiteitäni niistä. Ei sisällä spoilereita! Joidenkin leffojen katsomisesta on kulunut jo hieman aikaa, joten muisti saattaa pätkiä. "Aasiasta", on vähän harhaanjohtava, koska tähän mennessä olen tutustunut vain Japanin ja Korean leffatuotantoon, ja jälkimmäiseenkin paljon enemmän kuin ensimmäiseen. Tässä kuitenkin katsomisen arvoisia leffoja romantiikka-genrestä:


Always (Ojik geudaeman/2011/Korea)


Tunnetaan myös nimellä "Only You".

Hiljainen ex-nyrkkeilijä Cheol-min (So Ji-sub) tapaa lähes täydestä sokeudestaan huolimatta iloisen naisen nimeltä Jung-hwa (Han Hyo-joo). Cheol-minin uusi työ on toimia portin vahtijana ja he tapaavat sattumalta Jung-hwan luullessa Cheol-miniä toiseksi henkilöksi. Jung-hwa vierailee vahtikopissa joka päivä töidensä jälkeen. Pimeät illat kuluvat draamoja katsellessa ja jutustellessa. Ei kulu kauaakaan, kun tunteita alkaa jo kehittyä.

Unelman kaltainen yhteinen elämä saa jo alkunsa, mutta kaikki muuttuu kun Jung-hwalle ehdotetaan leikkausta, joka saattaa palauttaa hänen näkökykynsä. Cheol-min lainaa rahaa (tietenkin Jung-hwalta salassa) vanhalta kilpailijalta ja sotkeutuu alamaailman tappeluihin.

Pidän elokuvasta toooooooodella paljon. Se on hyvä yhdistelmä romantiikkaa ja rajujakin toimintakohtauksia. Kaiken lisäksi So Ji-sub on yksi lempinäyttelijöistäni, ja hän kyllä suoritti roolinsa taatulla taidolla. So Ji-sub sopiikin parhaiten juuri tälläisiin rooleihin. Pidin myös Han Hyo-joosta tässä elokuvassa.
Leffa on tyylikäs ja nätti, ehdottomasti katsomisen arvoinen, varsinkin jos pitää romanttisista elokuvista.

Hello, Schoolgirl (Sunjeong manhwa/2008/Korea)


Tunnetaan myös nimillä "Romance Manhwa" ja "Crush On You".

Elokuvassa kerrotaan kahdesta "yhteensopimattomasta" parista. Ensimmäisen parin muodostavat 18-vuotias Soo-young (Lee Yeon-hee) ja 30-vuotias Yeon-woo (Yoo Ji-tae), jotka tapaavat jälkimmäsen muutettua samaan kerrostaloon kuin Soo-young. Yeon-woo ja Soo-young törmäilevät toisiinsa tämän tästä ja viettävät aikaa paljon yhdessä. 12 vuoden ikäero vaikeuttaa kuitenkin suuresti heidän suhdettaan.
Elokuvan toinen pari löytyy läheltä: Yeon-woon työkaveri Gang-sook (Kangin), ikä 22, rakastuu ensisilmäyksellä metroasemalla näkemäänsä valokuvaajanaiseen nimeltä Ha-kyeong (Chae Jun-gan). 29-vuotias Ha-kyeong ei ole vielä päässyt yli entisestä miehestään, mutta Gang-sook yrittää parhaansa voittaakseen naisen sydämen itselleen.

Hello, Schoolgirl oli oikein suloinen ja hauska elokuva, "hiljaisuudestaan" huolimatta.Tykkäsin erityisesti Soo-youngin ja Yeon-woon suhteesta, mutta ei Gang-sookin ja Ha-kyeongin suhdekaan ollut yhtään huonompi.
Elokuva ei periaatteessa ole mitenkään kovin ihmeellinen, mutta minä pidin siitä.

I Give My First Love to You (Boku no Hatsukoi wo Kimi ni Sasagu/2009/Japani)


Takuma (Masaki Okada) on kärsinyt koko elmänsä ajan sydänviasta. Monien sairaalakäyntien ja tarkastusten takia Takuma tutustui jo pienenä häntä hoitavan lääkärin tyttäreen, Mayuun (Mao Inoue). Takuma ja Mayu ovat rakastaneet toisiaan ja seurustelleet koko elämänsä ajan, mutta Takuman on arvioutu kuolevan ennen 20 vuoden ikää. Takuma ei halua Mayun surevan liikaa hänen kuolemaansa, joten Takuma tekee siis parhaansa jättääkseen Mayun.

I Give My First Love to You oli jonkin sortin hitti Japanissa. Se oli yksi 2009-vuoden katsotuimmista elokuvista.
Eikä se ole ihme. Tarina tytöstä ja pojasta, joista toinen on vakavasti sairas, on jo tietysti kulutettu aihe, mutta tässä tapauksessa itkin melkein yhtä paljon kuin 1 Litre of Tears -doramaa katsoessa. Kauniilla leffajulisteella ja Masaki Okadalla oli kyllä varmasti osansa suosiossa.

Leffa ei missään nimessä ole täydellinen, mutta jos kaipaa kyynelkanavat aukaisevaa ja sydämen pakahduttavaa romanssia, niin tämä on sinua varten.

Chilling Romance (Ossakhan yeonae/2011/Korea)


Tunnetaan myös nimillä "Spellbound" ja "Eerie Romance".

Yeo-ri (Son Ye-jin) on eristänyt itsensä ihmisiltä traumaattisen nuoruudessaan tapahtuneen onnettomuuden takia, jossa hän melkein menetti henkensä. Syy ei kuitenkaan ole pelkistä traumoista, vaan häntä riivaavista aaveista. Kun Yeo-rin työnantaja, taikuri Jo-goo (Lee Min-ki) kiinnostuu oudosta ja vähäsanaisesta apulaisestaan, sekaantuu myös hän vahingossa Yeo-rin vähemmän mukavaan ongelmaan. Yhdessä he kohtaavat Yeo-rin edesmenneen ystävän kostonhimoisen aaveen, mutta samalla kehittävät tunteita toisiaan kohtaan.

Chilling Romance on Always'in kera yksi ehdottomia suosikkejani. Chilling Romance erottuu näistä muista elokuvista komediallaan ja "kauhullaan". Leffan voisi luokitella "romanttiseksi kauhu-komediaksi", mutta ns. "kauhu" ei todellakaan ole mitään The Ring -luokkaa.

Minä rakastan tätä leffaa. Se on hauska, säikähdyttävä ja mukaansatempaava, sekä se sai minut myös liikuttumaan kyyneliin. Upean värikäs ja erikoinen elokuva, joka yhdistää monia genrejä loistavaksi kokonaisuudeksi. Puhumattakaan tietysti yhdestä lempinäyttelijästäni Lee Min-kistä ja taidokkaasta Son Ye-jinistä. Ylistän tätä leffaa ehkä liikaakin taivaisiin, mutta minä todellakin nautin siitä. Suosittelen koko sydämestäni katsomaan tämän!

Tulevaisuudessa koitan julkaista arvostelua heti leffan katsomisen jälkeen, mutta näitä muutaman leffan pläjäyksiä tulee vielä muutama. Seuraavalla kerralla siis trillereitä!

2 kommenttia:

 1. Boku no hatsukoi wo kimi ni sasagu! Rakastan sitä leffaa, itselleni ehkä yks parhaimmista j-leffoista ikinä.

  Chilling Romance oli mielestäni ihan hyvä, mutta jokin siinä ei kolahtanut ihan omaan makuun.

  Toi Always pitänee varmaan sitten katsoa, kuulosti lupaavalta >8D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olihan tuo Chilling Romance aika erikoinen, eikä ihme jos mielipiteet eroaa xD Itsekin ihmettelen, miksi pidin siitä niin paljon^^

   Alwaysistäkin kyllä tykkäsin. Ehkei se ole niin tajunnanräjäyttävä tai kovin uniikki, mutta ihana silti. Itkin litran. Katso ihmeessä :D

   Poista