maanantai 17. syyskuuta 2012

きみにあげる。


En voi vastustaa nättiä BL:ää, ja siksi Ebishi Makin yksiosainen manga I Give to You tarttui mukaan Traconista. En ollut edes takakantta lukenut, kun jo huomasin ostaneeni kyseisen mangan. Niin lupaavalta se näytti. I Give to Yousta tuli siis ensimmäinen omistamani BL-pokkari (niin, eipä minulla kovin usein olekaan tilaisuutta ostaa ylipäätään edes enkkumangaa...)

Aloitetaanpa ulkonäöllä. Ensimmäinen asia, mikä pistää silmään on ensinnäkin tuo todella nätti kansi. Väripaletti on ihana. Junén jäätävä "yaoi manga"-lätkäkään ei erotu niin hyvin. Piirrostyyli on myös todella nättiä. Mustaa väriä on käytetty ihanan virkistävän paljon ja turhat kukkarasterit sun muut on karsittu pois. Poikkeuksena herkät kohtaukset, joissa musta väri loistaa poissaolollaan korostaen tunnelmaa. Hahmojen vaatteet on piirretty kivasti todella yksityiskohtaisiksi. Makin taide todella miellyttää silmää.

yeaaah mu digikamera <3
I Give to You kertoo Ryouichista, joka sattumalta päätyy erikoiseen teehuoneeseen pakomatkallaan korkokiskureilta. Teehuoneen omistaja Ren antaa Ryouichille luvan tehdä töitä vastineeksi katosta päänsä päällä, ja näin tutustuvat Ryouichi ja Ren.

Ryouichin ex-poikaystävä petti hänet ja jätti kaikki velkansa kumppanilleen, mutta naiivi Ryouichi ei silti pysty inhoamaan exäänsä. Ren on taas ex-yakuza, jota kaikki naapurit kaihtavat. Pikkuhiljaa he tutustuvat toisiinsa paremmin ja ylittävät eteensä kaatuneet esteet. Taustalla mukana hyörii myös Renin "pelottava" alainen, Ritsu ja lopussa myös Renin "exä" Touki.

Juoni ja hahmojen välien lämpeneminen olivat erikoisia. Koska manga oli vain yksiosainen, ei luojan kiitos mukana ollut mitään kliseitä, kuten kateutta aiheuttavia ystävänaisia tai salailuja, mutta tuskin piirtäjä oli edes sellaisia halunnut laittaa. Tarinan tunnelma oli jo niin erilainen lukemistani beeällistä, että pelkästään ne tekevät tästä jo lukemisen arvoisen. Puhumattakaan seme-uke -jaottelusta. Ei minkäänlaisia stereotyyppejä. MITÄ TÄMÄ ON. Jos semen ja uken roolit haluaa ylipäätään osapuolille nimetä, niin ehkä sen voi päättää niistä kahdesta sivusta aivan kirjan lopussa, mutta muuten; pojat ovat saman pituisia, luultavasti ikäisiäkin eikä kumpikaan ole "dominoivampi" osapuoli yms.
Olisin kyllä kaivannut enemmän punastelua, mutta olihan manga muuten ihan söpö.

IHQ!1
Olen lukenut parempaakin beeällää kuin I Give to You, mutta se ansaitsee kunniamaininnan erilaisuudestaan. Ihan kelpo ostos^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti