perjantai 19. lokakuuta 2012

일어나

Kaksi SM:in tähdillä tähditettyä draamaa, To the Beautiful You ja Panda and Hedgehog loppuivat edellisellä viikolla. P&H ei ole saanut yhtä suurta suosiota kuin TTBY, mutta luulenpa sen olevan silti hieman tykätympi draama.

To the Beautiful Youhan on siis korealainen versio Hana Kimistä, niin kuin jo aiemmin pohdinkin. Eli se oli siis täysin kritisoitu jo ennen ensimmäisen jakson ilmestymistä. Draaman keulakuvina ovat SHINeen Minho, f(x):n Sulli ja nuori huippusosittu Lee Hyun-woo, joten draaman cast varmasti vetää katsojia puoleensa. SM heitti vielä teaserikuviin mukaan EXOn, ja K:n pojat pääsivät jopa esittämään MAMAn. EXOn lisäksi draamassa vilahti myös LEDApple~ Draaman trailereistakin jo huomasi, että TTBY:hun on käytetty hyvin rahaa. Missä siis vika?

Okei, TTBY on aivan tyypillinen, normaali ja keskiverto kdraama. Hyvät tuotantoarvot ja näyttelijät ovat aina plussaa ja huumori ja bromanssit AINA VAIN LISÄÄ PLUSSAA. Eli jos siis hieman käsikirjoitus sukkaa, niin mitä se haittaa? 8--D

Eli TTBY sai aika negatiivisia arvosteluita, eikä jostain kumman syystä menestynyt myöskään Korean maalla. Miksi? TTBY on juuri sellainen kdraama, joka varmasti tulee ja tulikin jo saattamaan kpop-faneja kdraamojen pariin. Ovathan You're Beautiful, Secret Garden ja Personal Taste myös huippusuosittuja, eikä kukaan valita niiden korneista juonenkäänteistä (Lol, en sitten todellakaan väitä että mikään noista draamoista olisi huono, kaikille annoin mdl:ssä 5/5 8--D)

TTBY ei todellakaan ollut samanlainen kuin Hana Kimi, mutta hyvä kuitenkin. Ne jotka odottivat siitä Hana Kimin kaltaista, pettyivät varmasti. Korealaisen ja japanilaisen huumorin erot tulevat hyvin esille juuri näitä kahta draamaa vertaillessa. Korealaiset olivat tietenkin myös varovaisempia homojuttujen kanssa.
TTBY oli todella viihdyttävä ja hauska draama, yleensä hyvin arvattava juoni pystyi kuitenkin aina silloin tällöin yllättämään.

Awws :)
Niin, ei TTBY ollut minustakaan ihan täydellinen. Mikä haittasi eniten minua, oli Jae-hee, eli siis Ashiya Mizukin korealaisvastine. Tai no ei tämä tyyppi itsessään, vaan se, miten hän päätyi Genie High Schooliin (JA SIINÄPÄ VASTA DORKIN KOULUN NIMI IKINÄ). Nimittäin Jae-heeta ei kolkutellut omatunto minkään Tae-junille aiheutetun onnettomuuden takia, ehei, vaan hän lähti Koreaan vain idolinsa perään. Niin että oliko koko draaman idea se, kun stalkkerifanityttö pääsee soluttautumaan oppansa huoneeseen ja lopulta päätyy tämän kanssa yhteen? YEAH, ainakin se antaa meille faneille toivoa.

Mutta muuten mitään erikoisempia ärsytyksiä ei tullut vastaan. Joka draamassa on omat tyhmiltä tuntuvat ratkaisunsa, joten TTBY oli ihan normaali romanttinen komedia. Koska minulle on tärkeintä ennen kaikkea draaman fanservice fiilis, en tajua miksi TTBY sai niin huonot arvostelut. Tai no, ei huonot, mutta ainakin hyvin jakautuneet mielipiteet. Luulin, että tästä tulisi uusi klassikko ;D
Ehkä olen vain tyhmä, mutta minusta Minho ei näytellyt huonosti. Sullista en tiedä, mutta Hyun-wookin oli loistava.

ZE:A:n Kwangheen näyttelemä Jong-min (<-siinäpä oli homppeli tyyppi <3) ja Kang Ha-neulin hahmo Hyun-jae olisivat minusta ansainneet enemmän ruutuaikaa, niin kuin kyllä moni muukin. 16 jaksoa ei loppujen lopuksi riittänyt kaikkien tyyppien esittelemiseen niin perusteellisesti kuin olisin halunnut, mutta tosi monta perhanan hyvää hahmoa siinä kuitenkin oli.

Ja sitten Panda & Hedgehogista. Kaikki E.L.Fit varmaan kuulivat siitä ja katsoivat lähinnä Donghaen takia, niin kuin minäkin. P&H kyllä osoittautui niin hyväksi draamaksi, että "pelkän" Donghaen takia en sitä katsonut :)


P&H ei myöskään ollut yleisesti mikään täydellinen draama. Juoni oli jopa vielä arvattavampi kuin TTBY:ssä, mutta se ei draaman viihdyttävyyttä vähentänyt. P&H oli minusta todella hauska, enkä kertaakaan kyllästynyt sitä katsoessani. Yleensä tuskailen jokaisen katsomani draamajakson kanssa, että "koska tämä nyt loppuuuuuh?!" jne, mutta tämän draaman kanssa oli tunteet melkein toisin päin: "mitäääh? joko tää jakso loppuu? D:"

Ah, ihana Antique -leffa todisti jo silloin aikoinaan, että kun on kyse korealaisista kakkukahviloista, ei mikään voi mennä vikaan. P&H vain vahvisti näitä tuntemuksia :D Täytyykin katsella tulevaisuudessa enemmän "ruoka-aiheisia" draamoja xD

 Donghae näytteli todella hyvin ja luontevasti, Ko Seung-jin rooli sopi Haelle kuin nenä päähän. Pan Da-yang oli nyt ihan keskiverto naispäähenkilö, joten Yoon Seung-ahn suorituksesta en osaa sanoa mitään. Choi Won-il oli aivan ihana hahmo, joten luonnollisesti pidin myös Choi Jin-hyukista :D Suuret kehut annan myös Oh Yi-nalle, jonka suoritus Won-ilin siskona Won-yina on varmaan paras naisnäyttelijän tekemä suoritus, mitä olen nähnyt kdraamoissa! Won-yi on yksi koko draaman parhaista tyypeistä.

Kaiken kaikkiaan Panda & Hedgehog oli ylisöpö ja kiva draama. Pahimmat kriitikot eivät siitä ehkä pitäisi, mutta on se silti tutustumisen arvoinen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti