torstai 20. joulukuuta 2012

honey, honey, honey, honey, honey, honey, honey; i hate u !

En kauheasti ole kuunnellut muuta aasialaista musiikkia kuin korealaista, japanilaista ja kiinalaista mutta tiedän kuitenkin pari thaimaalaista bändiä, ja yhdelle niistä haluaisin tämän postauksen omistaa, ja se bändi on nimeltään...

XIS
XIS on kuusihenkinen (omg toi nimihän on siis kuus takaperin...) tpop (eli thaipop)-bändi. XIS kuuluu levy-yhtiö Kamikazelle, ja on tällä hetkellä yhtiön ainoa poikabändi.

Poikabändin jäsenet ovat Pichy (vanhin jäsen, s. 1993), Kang, Kwang , Kevin, Kyung-tae ja Jiho (nuorin jäsen, s. joulukuussa 1995). Jännä fakta on, että Kyung-tae ja Jiho ovat korealaisia.

XIS debytoi viime vuoden tammikuussa sinkullaan REVERSE.


REVERSE on aika kiva biisi ja niin myös musiikkivideo. Musiikkivideo on myös tosi kätevä tyyppien nimien opetteluun, kun on siihen ne mukavasti lisätty. Joskus samoihin aikoihin julkaisivat he mv:n myös biisille Deception (ไม่ได้อกหัก).

Mutta 'se todellinen biisi', josta XIS tunnetaan ja jonka minäkin ensimmäisenä kuulin on Honey, I Hate You. VAROITUS. Jos et ennen ole kuullu tätä kappaletta - varaudu. Se jää soimaan päähän päiväkausiksi, ja jollet oikeasti ole nähyt tätä aiemmin, niin et ole nähnyt myöskään todellista 'hip thrustia'!


Eikös olekin aika erikoinen biisi? Mutta minä ainakin tykkään~ On ne niin söpöjä :3

Muutama päivä sitten XIS julkaisi musiikkivideon biisille Bad News, joka lisättiin sitten samalle sinkkulevylle Honey, I Hate You:n kanssa.


Bad News onkin sitten vaihtelun vuoksi balladi, ja näyttää kivasti poikien pystyvän laulamaan myös kyseisen lajityypin biisejä.

Pakko sanoa näin lopuksi, etten tykkää sitten yhtään thain kielestä. Normaalissa puheessa se kuulostaa aivan kamalalta, mutta lauluissa hyvältä. Olen katsonut vain yhden thaimaalaisen leffan (Little Thing Called Love), ja kärsin ne kaksi tuntia. Olihan se leffa iiiihan ok, mutta thain kieli ei kun ole mitään nättiä kuunneltavaa. Mutta heräsipä viimeinkin kiinnostus Thaimaata kohtaan; ennen olen pitänyt sitä vain tylsänä ja kliseisenä lomakohteena, mutta nyt voisin oikein mielelläni lähteäkin sinne matkailemaan.

Muita tutustumisen arvoisia thaiartisteja ovat mm. Split ja Timethai.


1 kommentti: