tiistai 4. joulukuuta 2012

Kpopin piilotetut tähdet, osa 1: LEDApple

 Tällä postaussarjalla haluan nostaa esille ja esitellä vähän tuntemattomampia bändejä ja artisteja, jotka eivät vain ole onnistuneet saamaan ansaitsemaansa suosiota tai ovat vielä sen verran uusia tulokkaita ettei niillä ole suuriakaan fandomeita. Kpopin piireistä kun löytyy paljon oikein upeitä bändejä, joilla YouTuben katsojalaskuri ei vielä ylitä millään mv'llä edes miljoonaa. Ensimmäisenä vuorossa on LEDApple!

LEDApple (레드애플)


Kwangyeon, Kyumin, Hanbyul, Youngjun ja Hyoseok.

LEDApple ei nyt aivan ihan tuntematon yhtye ole, mutta harmittavan pieni fandom sillä on Korean ja Japanin ulkopuolella, varsinkin länsimaissa. Suomalaiset kpopfanit ovat kyllä aika aktiivista porukkaa, joten LEDApple ei aivan huomaamatta ole täällä Suomessa jäänyt, mutta suuremmalla mittakaavalla aikas 'epätunnettu' bändi siis.

Yhtyeen on muodostanut Startory Entertainment, toistaiseksi sekin hyvin tuntematon levy-yhtiö (LEDApple taitaakin olla vielä yhtiön ainoa bändi). LEDApple on kaksivuotisen uransa aikana kokenut varmaan enemmän jäsenmuutoksia kuin mikään muu kpop bändi koskaan. Terveydellisistä ja henkilökohtaisista syistä lähteneitä jäseniä on nyt saman verran kuin nykyisiä aktiivisia jäseniä bändissä. Tämä Wikipedian kaavio esittää asian hyvin:

Mutta eipä menneistä jäsenistä sen enempää. LEDApple julkaisi loistavaa materiaalia jo alkuaikoinaan, muttei saanut ansaitsemaansa kuuluisuutta.
LEDApplen ensimmäinen menestysbiisi oli noin vuosi sitten ilmestynyt Someone met by chance (어쩌다 마주친), jolloin uuden kokoonpanon lisäksi LEDApplesta esiteltiin uusi, elektronisempi puoli. Bändi oli tuolloin kuusijäseninen, koostuen liideri Hanbyulista, kahdesta alkuperäisestä jäsenestä eli kitaristi Youngjunista ja basisti Kwangyeonista, rumpali Hyoseokista, kosketinsoittaja KeonU'sta ja maknae-räppäri Kyuminista. Tällä kokoonpanolla LEDApple tulikin juuri tunnetuksi ja teki eniten musiikkia näillä naamoilla. Seuraava uusi sinkku oli helmikuussa 2012 ilmestynyt digitaalisinkku Time Is Up, jonka myötä Youngjun nimitettiin liideriksi (syynä tuolloin Hanbyulin opiskelu, mutta minusta kruunu kuuluukin juuri bändin vanhimmalle ja alkuperäiselle jäsenelle :)
Seuraavaksi LEDApple sai oman pienen reality-tv-sarjan (LEDApple Entertainment) ja keräsi suosiota myös Japanin maalla. Seuraavaksi yhtye promosi uutta digitaalisinkkua, nimeltä Sadness. Sadnessin jälkeen LEDApple piti oman pienen soolokonserttinsa Seoulissa (jossa vieraili uunituore rock-duo TOXIC, joka sattuukin olemaan seuraavan postauksen tähti!) Menestynyt konsertti poiki kaksi muutakin konserttia Koreassa ja vielä yhden Japanissa. KeonU ei terveyssyistä pystynyt osallistumaan viimeisimpään konserttiin ja kolmannen minialbumin Run to Youn ilmestyessä jätti bändin oman terveytensä takia. Minialbumilta löytyy kuitenkin KeonU'n hyvästit Ledoille (yhtyeen fanien nimitys on siis LEDA) koskettavan soolon, Something Wrong -biisin muodossa. KeonU oli jatkanut isänsä jalanjälkiä säveltäen LEDApplelle musiikkia, ja lupasi jatkaa säveltämistä vielä lähtemisen jälkeen. Ehkä kuulemme KeonU'sta vielä, muttemme ehkä LEDApplen kautta.

Sitten enemmän siitä musiikista.
Me gusta LEDApple. Lempibiisini on ehdottomasti Someone met my chance, jonka biisin ja mv'n cooliutta en voi kestää.

Musiikkivideossa nähdään oikein viimeisen päälle laitettuja komeita poikia päheissä kuteissa. Värit ja kaikki nuo valot tekevät siitä vain niin tyylikkään ja kaksi laulajaa tanssimassa kruunaa kokonaisuuden. Ajatelkaa, kuinka usein lavan edestä löytyykään yhden sijasta kaksi laulajaa? Niin, aikas siistiä :D
Samaa linjaa jatkaa mös Time Is Up, samat iPad kitarat ja kosketusnäyttöinen DJ-pöytä tässäkin. Tämä musiikkivideo on LEDApplen katsotuin YouTubessa, mutta se silti ei ylitä edes miljoonaa. Miljoona ei kuitenkaan ole kovin kaukana, spämmimään siis tuonne noin ↴ ja koitetaan saada luvusta seitsemännumeroinen mahdollisimman pian!

Eikä vanhoja biisejä ei suinkaan saa unohtaa~ Tykkään aivan hirmuisesti näistäkin viisuista.

Dash -biisissä laulaa LEDApplen ensimmäinen päävokaalisti I-OH ja How dare you'ssa ja Birthday Killer'issä Jaehoon. Rakastan noita kuteita ja tota tanssia How dare you'ssa*o*


Rock -tyylin LEDApple heitti hetkellisesti jorpakkoon Run to You -minilevyllään, mutta ei tämäkään soundi huono ole. Tanssikin on aivan ylisöpö! Minulle tuli tästä ensimmäisenä mieleen C.N.Blue :D

Ja lopuksi vielä uusin biisi; rockimpaan suuntaan jälleen menossa, tämä muistuttaakin ihan Someone met by chancen musiikkivideota!

Syitä LEDApplen huonoon tunnettavuuteen voi olla monia. Ensinnäkin, ns. tanssivat idoliryhmät ja sellaiset tyypilliset poikabändit ovat edelleen paljon instrumenteilla soittavia yhtyeitä suositumpia. Naamojen vilkas vaihtuminen bändissä voi olla myös yksi syy, ettei jäseniin ole ehtinyt kiintyä, eli toisin sanoen päässyt sisälle bändiin.

Pakko lisätä vielä, että oma biasini yhtyeestä on rumpali Hyoseok~ Hyoseokin olet kenties voinut bongata tämänvuotisessa Shut Up! Flower Boy Band -draamassa, jossa Hyoseokilla oli pieni ja vuorosanaton rooli Strawberry Fieldsin rumpalina. Jo An Cafén tykkäysajoilta, rumpali Terukista lähtien olen minä huomannut itsessäni erityistä vetoa bändien rumpaleihin :'D
Ai niin, ja tekihän LEDApple cameo-esiintymisen myös To the Beautiful You -draamassa. Miksi ihmeessä, voin vain ihmetellä :D
CODA -eran kokoonpano
 Tutustukaa siis ihmeessä, jos ei kyseinen yhtye vielä ole kovin tuttu tai diggailet jo esimerkiksi FTISLANDista, C.N.Bluesta tai Nell'ista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti