sunnuntai 9. joulukuuta 2012

School 2013

Tällä hetkellä katselen siis kahta korealaista draamaa. Toinen on The King of Dramas; tv-draamojen kulisseihin ja tuotannon pariin sijoittuva sarja. Alkuihannoinnin jälkeen pudonnut "ihan semi" draamojen joukkoon, ainakin Siwonin takia katson ellen muuten. Olen jäänyt hieman jälkeen, mutta vielä kahdeksannenkaan jakson jälkeen sarja ei vieläkään tunnu lähteneen käyntiin.

Mutta postauksen todellinen aihe onkin se toinen draama, School 2013.

 Kyseinen draama on 5. KBS-kanavan "Hakgyo"-sarjaan kuuluvista draamoista, ja siksi tunnetaan myös nimellä "School 5". Aikaisemmat neljä kautta ovat tulleet vuosituhannen vaihteessa (1999-2002), tehden tästä uusimmasta kaudesta varmasti aikaisempia paljon erilaisemman. Kaikkien kausien ja koko "sarjan" idea on kuitenkin nuoret ja heidän ongelmansa koulussa.

Draaman keskiössä ovat Seungri High'n 2. luokka-asteen luokka 2:n oppilaat. Kyseinen luokka on myös tunnettu koulun epämenestyneimpänä ja huonokäytöksisimpänä. Rehtori kuitenkin päättää nostaa muutenkin huonosti menestyneen koulun asemaa, ja sitä varten koulun opiskelijoiden täytyy ryhdistäytyä.

Young-wu ja Nam-sun.

Draaman päähenkilö on Go Nam-soon (jota näyttelee Lee Jong-suk). Hän on vaitonainen 19-vuotias nuori, joka vapaa-aikanaan tekee lähetin hommia ja huolehtii alkoholisoituneesta isästään. Nam-soon tulee erittäin huonosti toimeen luokkalaisensa, väkivaltaisen Oh Jung-hon (Kwank Jung-wook) kanssa, ja pojat ottavat yhteen useamman kerran kahdessa ensimmäisessä jaksossa. Luokalta löytyy muun muassa myös Song Ha-kyung (Park Se-young), joka ei välitä mistään muusta kuin opiskelusta, Nam-soon lapsuudenystävä ja vahvaluonteinen persoona Lee Kang-ju (Ryu Hyo-young) ja erityisopetusta kaipaava suloinen Han Young-woo (Kim Chan-hwan). Yhtenä päähenkilöistä on vielä Park Heung-soo (Kim Woo-bin ASDFGHJKL;<3), mutta hän esiintyy vasta 3. jaksossa.


Kaksi opettajaakin on hyvin keskeisissä rooleissa. Tämän kamalan luokan uusi luokanvalvoja Jung In-jae (Jang Na-ra); pieni ja heiveröinen korean kielen opettaja ja uusi kirjallisuuden opettaja Kang Se-chan (Choi Daniel).

En malta odottaa, millainen tästä draamasta oikein tulee! Tykkään kovasti kouludraamoista, kuten Shut Up! Flower Boy Band ja White Christmas nojoo en tiedä voiko sitä kouludraamaksi sanoa mutta tapahtumapaikkana ainakin on koulu. Ja mikä yhteensattuma, kun samoja kivoja näyttelijöitä löytyy kaikista näistä kolmesta draamasta~ School 2013 tuo muutenkin kuvaustyyliltään ja oudoilta kuvakulmiltaan mieleen White Christmasin.

Kannattaa tsekata tämä draama! Aikaisempien kausien kanssa ei sillä ole mitään tekemistä, joten minäkin uskalsin tarttua siihen. Ja eikun vaan odottamaan Kim Woo-binia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti