lauantai 12. tammikuuta 2013

Kpopin piilotetut tähdet, osa 4: X-5

Avataanpa vuosi jatkamalla bändiesittelyjä! Kiva kun näistä näytetään tykkäävän, mutta hei, älkää olko niin ujoja, vaan heittäpääkä myös jotain kommenttia ;D

Taas on vuorossa kohtuu-uusi poikabändi, tänään siis kyseessä on...

X-5 (엑스파이브)

Sori, en osaa vielä tunnistaa herroja kovinkaan hyvin;D
 Oikealta nimeltään 'XENOS-5', mutta tunnetaan nimellä X-5. 'Xenos' tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa muukalaista (vähän random?:D). Ryhmä debytoi vuonna 2011 Open World Entertainment -yhtiön alaisuudessa. Ja nimestä voikin jo päätellä ryhmän olevan viisihenkinen. Fanit ovat saaneet nimen 'Xenia'.

 Jäsenet ovat Ghun (ryhmän liideri, vanhin ja lyhyin jäsen, vaivaiset 183 senttiä), Taefung (päävokalisti), Haewon (ryhmän 'visual' ja osaa sujuvasti koreaa, englantia ja venäjää), Zin (pisin jäsen (189cm) ja pääräppäri) ja Sulhu (maknae (s. 1995) ja johtava räppäri). X-5 tunnetaan jäseniensä huimista pituuksistaan, ja itse asiassa X-5 on kuulemma keskimääräisellä pituudellaan (n. 186cm) Korean 'pisin' poikabändi.

 Tällä hetkellä X-5:n tulevaisuus on epäselvä. Kaikki alkoi huhtikuussa 2012, kun heidät omistavan levy-yhtiön johtaja pidätettiin, ja X-5 ja The Boss joutuivat tauolle. Myöhemmin, viime kuun alussa jäsenet ilmoittivat, että Open World Entertainmentin kanssa tehdyt sopimukset olisivat voimassa vain pari kuukautta. Ryhmä jätti yhtiön hieman myöhemmin, kun yhtiön toimitusjohtajan uutisoitiin seksuaalisesti pahoinpidelleen yhtiön tyttöharjoittelijoita.
 X-5 sai kyllä luvan entiseltä levy-yhtiöltään jatkaa samalla nimellä tulevaisuudessakin, mutta jäsenet miettivät edelleen yhtyeen tulevaisuutta. Toistaiseksi ryhmä on tauolla. Liideri Ghunin ilmoitettiin yhtäkkiä aloittaneen asepalveluksensa joulukuun alussa, joten liiderinsä X-5 saa takaisin vasta kahden vuoden kuluttua. Olisi sääli, jos X-5:n ura jäisi näin lyhyeksi, joten toivon heidän jatkavan vastoinkäymisistä huolimatta, edes sitten kahden vuoden päästä.

Ja sitten siitä musiikista~ Tätä postausta varten piti minun tutustua itsekin ryhmään paremmin, enkä ollut kuunnellut ollenkaan X-5:n aiempaa musaa, mutta tämähän oli oiva tilaisuus! Aloitetaanpa sitten loogisesti debyyttisinkulla Show is Over (쇼하지마):

Show is Over (tai Don't Put On A Show) löytyy siis debyyttilevyltä Xenos. Wikipedian mukaan levyltä löytyvä Fantasy-niminen kappale sai K-19 'ikärajan', koska siinä lauletaan klubilla juhlimisesta (ok Korea, ok :DDD)

Minulle ensimmäinen kosketus heidän musiikkiinsa oli biisi Dangerous. Se on X-5:n samannimiseltä, ensimmäiseltä ja toistaiseksi ainoalta EP:ltään.

Yeaaah, tästä biisistä mä tykkään! Rakastan herrojen vaatetusta tuossa musiikkivideossa^^ Ja koreografia on tosi jännä. Dangerous -EP:ltä löytyy myös kaksi muuta tosi menevää biisiä, Going Crazy (미치는 꼴 볼래) ja In Da House.

Siinäpä teille taas kuunneltavaa~

//EDIT - Elikkä X-5:lle kävi miten oli pelättykin, eli ryhmä hajosi ja kolme jäsentä jatkoivat uraansa uudessa ryhmässä. Eli siis Taefung, Sulhu ja Haewon ovat nyt siis osa piakkoin debytoivaa ryhmää nimeltä LU:KUS.

Seuraavalla kerralla vuorossa on... hei, enpäs kerrokaan - se saa olla yllätys :D

5 kommenttia:

 1. Uuu, tuo going crazy on kyllä hyvä! <3 Tykkään paljon näistä piilotetut tähdet postauksista! :----)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! *0* Ja hienoa kun joku oikeasti totteli mua ja pisti kommenttia :--D

   Poista
 2. Nämä 'Kpopin piilotetut tähdet' postaukset on yksiä suosikkipostauksiani sun blogista! Lisää näitä. ;)

  VastaaPoista